dijous, 31 de gener del 2013

Deures d'Estiu

LA TAULA DE FLANDES:



Julia es una jove restauradora d’obres d’art a la qual l’encarreguen que restauri el quadre “La taula de flandes” del segle xv perquè a de ser subhastat. Mentre fa la restauració del quadre apareix una inscripció que li crida l’atenció “Quis necavit Equitem “ que vol dir qui va matar al cavaller, Julia al veure aquesta inscripció es comença a interessar i li demana ajuda a un amic seu també restaurador i tenia una tenda d’antiguitats.

Menchú ,que era amiga de Julia, treballava per una casa de subhastes i es la que l’encarrega la restauració del quadre,també l’ explica la inscripció que va trobar .Menchu s’interessa molt ja que això augmentaria el preu del quadre en la subhasta. Julia torna a trobarse amb Alvaro, un ex-nuvi ,al que li explica sobre la inscripció.Alvaro li diu que l’ajudarà a resoldre el misteri del quadre i als pocs dies apareix mort a la banyera de casa seva

Els personatges del quadre son, Beatriz de Borgonya, su esposa, Altenhoffen duque de Ostenburgo y Roger de Arras que segon els historiadors tenia una relació amb Beatriz de Borgonya i que vivien en una litúrgia entre Borgonya i França, el cavaller Roger de Arras va morir dos anys abans de pintar el quadre i ell apareix com un dels jugadors,tot apunta que en aquesta partida d'escacs hi ha la clau de l'enigma.



Demanan ajuda a Muñoz, un individu gris que sembla contemplar el món amb desgana i desconfiança però que té en els escacs i en la lògica matemàtica una forma de ressaltar i fugir de la mediocritat, trobant amb això la passió, la seguretat i l'aplom dels que sembla no tenir.



Aquest expert anirà jugant cap enrere la partida pintada, fins arribar a deduir quina peça del tauler es va menjar el cavall blanc o, el que és el mateix, qui va matar al cavaller d'Arras. No obstant això, la mort inexplicable d'Álvaro, el testimoni de l'ocasional presència en alguns llocs d'una estranya dama rossa, unes inquietants trucades telefòniques i una targeta anònima amb un jeroglífic que convida a seguir jugant la partida d'escacs endavant, partint de la posició que les peces ocupaven en el quadre, evidencien que l'enigma no està resolt i que un nou jugador, segurament l'assassí, pretén obligar-los a seguir un joc en el que, a poc a poc, cada un anirà descobrint la peça que el representa al tauler, conscients que una nova jugada pot portar implícita la mort.



Júlia, César i Muñoz estudien conjuntament els moviments que l'assassí va proposant a mesura que avança la partida, i mentre Muñoz va intentant conèixer a través del joc el perfil del seu anònim oponent per poder anar descartant possibles sospitosos, un nou assassinat, el de Menchu, la galerista amiga de Julia, va estrenyent finalment el setge. Pas a pas, Muñoz arribarà a reunir les dades necessàries per identificar l'assassí.

El robatori de l quadre de casa de la Júlia per l'assassí de Menchu ​​es el desenllaç de la història i el que menys pots imaginar-te és que l’assasí i el que ha tramat tota aquesta jugada és César el gran amic de Júlia.

Opinió:

Es un un llibre molt interesant perquè no pots creure el que pesarà fins al final de la historia ja que es manté la intriga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada